Cannelloni med ricotta & soltorkad tomat 2 pers
1 pkt ricottaost
50 g soltorkad tomat i olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 lök
2 klyftor vitlök
1 burk krossad tomat
1 msk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
lite honung
100 g riven västerbotten (eller annan smakrik) ost
1. Ugn 200°
2. Hacka lök och vitlök och fräs i 1 msk olja. Häll i krossad tomat och krydda med oregano, salt och peppar. Ta i lite honung. Koka ihop 2 min.
3. Blanda ihop ricotta, hackade soltorkade tomater, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar
4. Skär pastarullen i ca 10 lika stora delar (ungefär 8 cm bitar). Bred ricottablandningen som en sträng i mitten och rulla ihop. Fyll en liten ugnsform med rullarna.
5. Häll över tomatsåsen, strö över 100 g riven ost (tex västerbotten). Sätt in i mitten av ugnen i 25 minuter.
Servera med sallad. Jättegott!!! Man kan lätt göra dubbelsats i en större form. Det blir också jättebra.