måndag, oktober 17, 2011

Paj med salami, getost och grillad paprika

Pajdeg:
125 g smör
2,5 dl mjöl
0,5 dl grahamsmjöl
1-2 msk vatten

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ kallt 1 h.
Grädda i ugnen 10 min 225 grader.

Fyllning:
400 g getost
1 liten burk strimlad grillad paprika i olja (häll av oljan)
1/2 fuet salami

1. Skär bort skalet på getosten, skiva halvtjockt och lägg över hela pajbotten.
2. Häll av oljan på grillade paprikan och låt rinna av. Lägg paprikastrimlorna över getosten.
3. Ta bort skalet på salamin och tärna i 0,5 cm tärningar, lägg salamibitarna över paprikastrimlorna

Vispa ihop äggstanning:
3 ägg
1 dl grädde
0,5 dl crèmefraiche
1 dl riven ost (jag hade västerbottenost)
Pressa i lite vitlök
Krydda med peppar.

Häll över och ställ in i ugn 200 grader i 25-30 min. Låt svalna.
Servera med sallad. Mycket mumsigt!