Rostad sötpotatissallad med stekt sidfläsk o fetaost
Rostad sötpotatissallad med stekt sidfläsk och fetaost 4 port
800 g sötpotatis
1 msk riven ingefära
2 st vitlöksklyftor
salt, peppar
2 msk olivolja
350 g sidfläsk
200 g fetaost
1 ask spenat
1 granatäpple
1 paprika
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk honung
1. Ugn 200°C
2. Sötpotatis i klyftor, lägg på plåt. Skala ingefära o vitlök och riv fint på rivjärn. Blanda potatis, ingefära vitlök och olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i 30 min.
3. Skölj spenat o paprika. Paprikan i bitar. Gröp ur granatäppelkärnorna o lägg i en skål
4. Blanda ihop dressingen i en liten skål
5. Stek det fintärnade sidfläsket knaprigt utan fett i varm panna. Häll av på papper.
6. Blanda allt och smula över fetaost.