fredag, november 11, 2005

Fredag - Oxfilé och rostade rotfrukter

Ugnsrostade rotfrukter

Sötpotatis
Morötter
Palsternacka
Potatis
Röd paprika (ingen rotfrukt, jag vet, men himla gott!)

Morötterna förkokas lite så de inte är så hårda. Alla grönsaker läggs i en form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymald svartpeppar. In i ugnen i 225 grader tills de börjar bli bruna. Ta ut dem och blanda i bitar av getost och ringla över honung. Stoppa i kvistar av färsk rosmarin. In i ugnen tills osten smält.

Stek en hel bit oxfilé. Skär den i tunna skivor. Häll över en blandning av olivolja, salt, peppar och diverse örter som värmts på spisen.

Aioli och ett gott rött vin till.

/åsa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida