måndag, januari 09, 2006

Fläskfilégryta

2-3 personer

1 fläskfilé
grädde/mjölk/crème fraiche
smör
mjöl
timjan
citronskal
rödvin
salt & peppar & aromat

Skär den halvfrusna fläskfilén i tunna, tunna skivor. Stek dem på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en kastrull. I en annan kastrull; smält lite smör och rör ut med mjöl. Späd med mjölk, grädde eller crème fraiche. När det är lagom tjockt, rör ner det med fläskfilébitarna. Smaka av med färsk timjan, rivet citronskal, rödvin och salt och peppar. Smaka, smaka, smaka, krydda, krydda, krydda...
Servera med pressad potatis och en sallad.

Variation:
Ta lammkött istället för fläskfilé. Krydda med rosmarin och vitlök och citronskal. Smaka och improvisera...


/åsa

1 kommentarer:

Blogger Unknown sa...

Yummi, ska prova faktiskt..

11 januari, 2006 15:12  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida