söndag, januari 08, 2006

Oxfilé..

Oxfilé med ugnsbakad lök och Parmesan
(4 port)
4 medelstora Rödlökar

2 msk Balsamvinäger

1 + 1 msk olivolja

½ + 1 tsk salt

1 + 1 krm nymald svartpeppar

4 tjocka skivor oxfilé (500 g)

60 g Parmesanost

1 påse Ruccola (80 g)



Dressing

2 msk Balsamvinäger

2 msk Olivolja



Sätt ugnen på 225 garder. Skala rödlök och dela dem tvärs över på mitten. Ställ dem i en ugnssäker form, häll på balsamvinäger och 1 msk olivolja, salta ½ tsk och peppra. Baka dem i ugnen ca 25 minuter till de är mjuka.
Stek oxfilén i panna med olivolja ca 4 min på var sida. Salta och peppra under tiden. Stek tills innertemperatur är 56 grader för rosastekt filé.
Lägg upp varm rödlök och ruccola på fat eller tallrik, lägg på oxfilé hyvla över parmesanost. Blanda balsamvinäger och olivolja som dressing. Ringla den över kött och sallad. Servera genast.

Visst låter det gott!
Hoppas att ni oxå tycker det...

/Ingrid

1 kommentarer:

Blogger åsa sa...

Intygar att detta är väldigt gott! Rekommenderar dock att man tar mer än en rödlök per person...

13 januari, 2006 12:37  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida