torsdag, januari 12, 2006

Ugnsbakad lax med rostade grönsaker

Laxfilé
Citron
Salt
Citronpeppar

Squash
Paprika
Rödlök
olja
honung
balsamvinäger
salt
peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Droppa lite olja i botten på en långpanna, eller ugnsfast form
3. Tvätta och skär grönsakerna i bitar
4. Bred ut grönsakerna i långpannan. Droppa över olja, balsamvinäger och honung. Krydda med salt och peppar
5. Ugnsbaka grönsakerna tills de är mjuka och lite brynta, ca 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

Pressa rikligt med citron över laxfiléerna. Salta och peppra. In i ugnen tills de är genomstekta.

Servera med aioli.

Naturligtvis använder man de grönsaker man tycker om eller har hemma. Gott också med tomat, sötpotatis, palsternacka...

/åsa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida