måndag, januari 07, 2008

Fyllda paprikor med ost och oregano

4 paprikor
2 msk olivolja
3 hackade vitlöksklyftor
450 g fetaost
3 msk hackad färsk oregano
1 uppvispat ägg
Flingsalt & nymalen svartpeppar
Olja för pensling

1. Ugn 250° grill.
2. Skär ett lock ca 2 cm nedanför fästet i varje paprika men skär inte av det helt utan låt ca 2-3 cm vara kvar.
3. Klipp bort kärnhusen i paprikorna och koka dem i lättsaltat vatten 4-5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Fräs vitlökshacket i oljan utan att bränna det. Ta av värmen och mosa i ost och oregano. Rör i uppvispat ägg. Salta försiktigt och peppra generöst.
5. Fyll varje paprika och ställ på bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och grilla högst upp under grillelementet i ca 3-4 minuter tills paprikorna blir lite brunbrända.
6. Servera genast

/Katta

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida