måndag, januari 07, 2008

Räk- och melonsallad (4 pers)

1/4 nät eller cantaloupemelon
1/4 gruka
1/2 rödlök
2 röda plommontomater
8 rädisor
1/2 dl hackad dill
3/4 dl olivolja
3 msk pressad citron
1/2 finhackad jalapeno
2 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar
200 g skalade räkor

1. Ta ut kulor ur melonen med ett kuljärn (eller skär i tärningar). Skala halvera och kärna ur gurkan. Skär den i halvmåneformade skivor. Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i små bitar. Hacka rädisorna grovt.
2. Blanda grönsakerna med dill, olivolja och citron. Smaksätt med jalapeno salt och peppar. Hacka räkorna grovt och blanda med grönsakerna.
3. Sätt glasen i frysen ca 30 min. Ta ut före servering och fördela räksalladen i dem.

Servera med varma kuvertbröd

/Katta

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida