Kyckling med parma och balsamsås 4 portioner
500 g kycklinglårfiléer (eller kycklingfilé om man hellre har det)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 skivor parmaskinka (eller serrano)
3 dl grädde
3 msk balsamvinäger
1,5 msk kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn i smör i stekpanna.
3. Lägg dem i en ugnsbakad form och linda skinkskivorna runt kycklingen.
4. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
5. Stek i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är klar.
Servera med kokt ris och en grönsallad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 skivor parmaskinka (eller serrano)
3 dl grädde
3 msk balsamvinäger
1,5 msk kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn i smör i stekpanna.
3. Lägg dem i en ugnsbakad form och linda skinkskivorna runt kycklingen.
4. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
5. Stek i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är klar.
Servera med kokt ris och en grönsallad
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida