söndag, februari 28, 2010

Aprikossås 12 pers

1/2 dl konc kalvfond
1/2 dl balsamvinäger
6 dl vatten
1 1/2 msk japansk soja
4 msk sött marsalavin eller portvin
2 små Poule au pot buljongtärningar
1 msk maizena majsstärkelse + 2 msk vatten
50 g torkade aprikoser 50 g smör

Koka upp kalvfond, vinäger, vatten, soja, vin och buljongtärningar. Koka 10-15 min utan lock.
Blanda maizena med vatten och häll i den kokande såsen. Låt koka upp och ta kastrullen från värmen.

Finhacka aprikoserna och tillsätt dem. Hit kan förberedas.
Precis före serveringen hettas såsen upp och smöret vispas sedan i klickvis. Smaka av.

/Katta

1 kommentarer:

Blogger Sven Klavsjo sa...

Hej, låter spännade, var hittar man Poule-au-pot blujong?

M.V.H.
Sven

01 maj, 2013 16:01  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida