torsdag, februari 12, 2009

Paella 4-5 personer Tid: 45 min


1 grillad kyckling
2-3 choritzo korvar
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
4 msk olivolja
2-3 tomater
1 pkt saffran
4 dl ris (avorioris blev supergott)
8 dl hönsbuljong
1 tsk salt
1,5 dl gröna ärtor (tycker man kan ta i mer!)
1/2 kg räkor med skal
1 liten burk musslor i vatten (eller nätpåse med färska musslor, vilket blir godare!)
Ett knippe färsk hackad persilja (jag tog djupfryst, gick super)

1. Kyckling i lagom stora bitar, skiva korven, skala och hacka lök och vitlök, strimla paprikan och klyfta tomaterna.

2. Hetta upp oljan i djup panna (wok med lock eller stor traktörpanna med lock). LÄgg i korv, all lök och paprika. Fräs och rör om ngr minuter.

3. Tillsätt tomater, ris, saffran och rör om. Häll på buljongen, saltet och lägg i kycklingbitarna (och färska musslor om du använder det). Täck med lock och sjud på svag värme i 15 min.

4. Skala räkorna. När riset är färdigkokt, ta i ärter, räkor och burkmusslor. Garnera med persilja och några räkor.

5. Ät och njut!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida