lördag, januari 19, 2008

Portergryta (2 pers)

2 pkt renskav
2 gula lökar
10 champinjoner + torkade trattar (om man vill)
1 flaska porteröl
2 dl crème fraiche
lingonsylt
gelé
salt, peppar
enbär & rosmarin (om man vill)
fond eller pulverbuljong
lite fransk senap

1. Stek renskav, hackad lök och svamp i bitar.
2. Häll på en flaska porter + 2 dl crème fraiche
3. Salta och peppra ordentligt, ta i lite lingonsylt och lite gelé. Ta även i några få enbär och rosmarin (om du vill). Lite senap & lite fond eller buljongpulver. Låt koka 5-10 min.
4. Smaka av.

Servera med pressad potatis, god söt gelé och sallad till. Mumsigt!!!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida