Portergryta (2 pers)
2 pkt renskav
2 gula lökar
10 champinjoner + torkade trattar (om man vill)
1 flaska porteröl
2 dl crème fraiche
lingonsylt
gelé
salt, peppar
enbär & rosmarin (om man vill)
fond eller pulverbuljong
lite fransk senap
1. Stek renskav, hackad lök och svamp i bitar.
2. Häll på en flaska porter + 2 dl crème fraiche
3. Salta och peppra ordentligt, ta i lite lingonsylt och lite gelé. Ta även i några få enbär och rosmarin (om du vill). Lite senap & lite fond eller buljongpulver. Låt koka 5-10 min.
4. Smaka av.
Servera med pressad potatis, god söt gelé och sallad till. Mumsigt!!!
2 gula lökar
10 champinjoner + torkade trattar (om man vill)
1 flaska porteröl
2 dl crème fraiche
lingonsylt
gelé
salt, peppar
enbär & rosmarin (om man vill)
fond eller pulverbuljong
lite fransk senap
1. Stek renskav, hackad lök och svamp i bitar.
2. Häll på en flaska porter + 2 dl crème fraiche
3. Salta och peppra ordentligt, ta i lite lingonsylt och lite gelé. Ta även i några få enbär och rosmarin (om du vill). Lite senap & lite fond eller buljongpulver. Låt koka 5-10 min.
4. Smaka av.
Servera med pressad potatis, god söt gelé och sallad till. Mumsigt!!!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida