tisdag, januari 08, 2008

Kyckling med ingefära och parmesan (4 pers)

6 kycklingfiléer (ca 800 g)
1 msk smör
1 mska olja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g chalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
2,5 msk färsk hackad ingefära
1 urkärnad finhackad röd spansk peppar

Sås:
1 buljongtärning (tex hönsbuljong)
0,5 dl vatten
3 dl grädde
1 dl sweetchilisås
1/2 dl chilisås (ketchuptypen)
skal + saft av 1 lime
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

1-1,5 dl riven parmesanost

1. Ugn 225°
2. Bryn filéerna i 1/2 msk smör + 1/2 msk olja. Salta & peppra. Lägg i smord form.
3. Bryn klyftad chalottenlök i resten av smöret + oljan ca 3 min, medelstark värme.
4. Ta i ingefära, vitlök och spansk peppar och stek ngn minut. Fördela allt över filéerna. Hit går det bra att förbereda.
5. Värm buljong + vatten. Blanda med grädde, chili, lime, salt & peppar. Häll över kycklingen och grädda i 15 min.
6. Strö över parmesan och gratinera ytterligare 5 min eller tills det fått fin färg.

Serveras med ris och sallad och gärna tillbehör som skivad banan, mango chutney, jordnötter etc

Den är jättegod!!!
/Katta

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida