Aloo Chana (4 pers)
Detta är en supergod potatis och kikärtsgryta.
2 burkar kokta kikärtor
3-4 stora potatisar
1 lök
1 burk krossad tomat
2 vitlöksklyftor
knappt 1 dl matolja
2 tsk skalad och riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk röd chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
1 1/2 tsk garam masala
1. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem tills mjuka. Hacka löken.
2. Värm oljan till medelvärme i stekpanna eller wok. Lägg i lök, pressad el hackad vitlök och ingefära. Fräs 2-3 min tills löken är brun men inte bränd.
3. Blanda salt, chili & gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan. Ta även i krossad tomat. Rör om och koka 5-6 minuter.
4. Häll i kikärterna, rör om och låt puttra 2-3 miunter tills de blivit varma. Blanda försiktigt i potatisen och låt puttra ytterligare någon minut. Ta i garam masala.
Serveras med fördel med raita
/Katta
2 burkar kokta kikärtor
3-4 stora potatisar
1 lök
1 burk krossad tomat
2 vitlöksklyftor
knappt 1 dl matolja
2 tsk skalad och riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk röd chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
1 1/2 tsk garam masala
1. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem tills mjuka. Hacka löken.
2. Värm oljan till medelvärme i stekpanna eller wok. Lägg i lök, pressad el hackad vitlök och ingefära. Fräs 2-3 min tills löken är brun men inte bränd.
3. Blanda salt, chili & gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan. Ta även i krossad tomat. Rör om och koka 5-6 minuter.
4. Häll i kikärterna, rör om och låt puttra 2-3 miunter tills de blivit varma. Blanda försiktigt i potatisen och låt puttra ytterligare någon minut. Ta i garam masala.
Serveras med fördel med raita
/Katta
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida