lördag, mars 13, 2010

Frasvåfflor

Färdigt på: 20 min
Ingredienser

2.75 dl kallt vatten
3.25 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
4 dl vispgrädde
smör till gräddning
Med löjrom:
1 burk löjrom
1 st citron
1 st rödlök
2 knippen dill
1 knippe gräslök
Med sylt och grädde:
2 dl vispgrädde
hallon, drottning- eller hjortronsylt

  • Annons:
  • Annons:

Gör så här

1. Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.

2. Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.

3. Med sylt och grädde: Vispa upp grädde och lägg på våfflorna tillsammans med sylt.

4. Med löjrom: Hacka rödlök och gräslök, blanda och fyll i en skål. Hacka dillen grovt, skär citronen i klyftor och lägg i skålar. Skär våfflorna i hjärtan och servera ljumma med löjrom och tillbehör.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida