Ugnsbakade karamelläpplen med rosmarin och havssalt
4 äpplen
1 tsk rosmarin
en klick smör
en nypa havssalt
Kolasås:
50 g smör
1 dl grädde
1/2 dl agavesirap
1. Ugn 175°
2. Smörj en ugnsform med smör.
3. Skala och klyfta äpplena. Lägg i formen och klicka över lite smör.
4. Sätt in i ugnen och stek 10 minuter.
5. Blanda ihop alla ingredienser till kolasåsen och koka ihop på medelvärme i 10 min.
6. Ta ut äpplena och strö över rosmarin och flingsalt. Ställ in 5 minuter.
7. Ta ut äpplena igen och häll över kolasåsen, höj värmen till 200° och kör i 10 minuter till.
Ät med glass eller grädde
1 tsk rosmarin
en klick smör
en nypa havssalt
Kolasås:
50 g smör
1 dl grädde
1/2 dl agavesirap
1. Ugn 175°
2. Smörj en ugnsform med smör.
3. Skala och klyfta äpplena. Lägg i formen och klicka över lite smör.
4. Sätt in i ugnen och stek 10 minuter.
5. Blanda ihop alla ingredienser till kolasåsen och koka ihop på medelvärme i 10 min.
6. Ta ut äpplena och strö över rosmarin och flingsalt. Ställ in 5 minuter.
7. Ta ut äpplena igen och häll över kolasåsen, höj värmen till 200° och kör i 10 minuter till.
Ät med glass eller grädde
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida